User login

Zsótér Szolgáltató Klaszter bemutatása

Zsótérház SzegedA Zsótér Szolgáltató Klaszter 2011. évben történt létrehozásának célja, hogy előmozdítsa a vállalkozások közötti együttműködések, továbbá a vállalkozások más vállalkozásokkal, oktatási intézményekkel, K+F intézményekkel, helyi gazdasági szereplőkkel klaszter formában megvalósuló együttműködését elősegítse.

A Dél-Alföldi Régió olyan hátrányos helyzetű térség, ahol a vállalkozói együttműködés nem jellemző. Éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy a Zsótér Szolgáltató Klaszter a növekedés motorját jelentő kis- és közepes vállalkozások egymás közötti és a kutatói, innovációs szféra közötti kapcsolati-, intézményi hálót erősítse.

A régióban létrejött, kisvállalkozók jelenleg nem egy rendszeren belül működnek, így nem lehetséges az érdekelt partnerek közötti gyors kapcsolatteremtés, az információ hatékony áramlásának biztosítása. Nincs olyan regionális szintű szereplő sem, aki elősegítené a vállalkozók közötti aktív kommunikációt, menedzselné a pénzügyi szektor valamint a gazdasági vállalkozások közötti kapcsolatokat, egységes arculattal jelenne meg, a helyi munkák elnyerésében támogatást nyújtana. A Zsótér Szolgáltató Klaszter kiválóan alkalmas erre a szerepkörre, hiszen tevékenységéből eredően a kínálati és a keresleti oldal igényeit egyaránt jól ismeri.

Elsődleges célkitűzés egy olyan, regionális megmozdulást ösztönző, segítő, innováció barát csapat kialakítása, melynek meghatározó szereplője a Zsótér Szolgáltató Klaszter, ám abban hangsúlyos szerepet játszanak a folyamatosan bővülő hálózat tagjai is.


A Klaszter fogalma:
A klaszter olyan cégek gazdasági hálózata, amelyek ugyanabban az ágazatban (előállítók, szállítók, kutatók, szolgáltatók) dolgoznak, illetve azonos ágazatokat fognak össze (Kereskedelmi és Iparkamarák).

Copyright © 2021 Zsótér Szolgáltató Klaszer - Minden jog fenntartva!